Waarom “Amino Alliance is onzin” een Vergissing is: Ontdek de Werkelijke Voordelen

19 jan 2024

Hoewel het zoekwoord “Amino Alliance is onzin” vaak wordt gebruikt, is het belangrijk om te benadrukken waarom deze interpretatie een misvatting is en hoe Amino Alliance daadwerkelijk positieve resultaten biedt.

Amino Alliance is een voedingssupplement dat is ontwikkeld door Diederik van Nederveen en zijn oom, Em. Prof. Dr. Arne van der Gen. Het idee is ontstaan na een grondige analyse van de verschillende bestanddelen. Het supplement is samengesteld op basis van verschillende aminozuren aangevuld met Vitamine-C in de vorm van Calcium ascorbaat en is bedoeld om voor iedereen toegankelijk te zijn.

In 2009 werd Amino Alliance geïntroduceerd in de VS, waar het zeer succesvol bleek te zijn met veel tevreden gebruikers.

De toevoeging van Calcium ascorbaat heeft wetenschappelijk bewezen gezondheidsclaims door de  Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Het product is ook getest door het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT), en de Dopingautoriteit heeft vastgesteld dat ook topsporters het product mogen gebruiken.

 

Amino Alliance wordt dankzij de toevoeging Calcium ascorbaat geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder:

  • Activering van je natuurlijke energie
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Goed voor botten en kraakbeen
  • Belangrijk voor de vorming van collageen
  • Goed voor het concentratievermogen
  • Speelt een belangrijke rol voor het functioneren van het zenuwstelsel
  • Gunstig voor de bloedvaten en voor soepele en elastische aderen

 

Het product wordt regelmatig op TV getoond, onder andere in het RTL4-programma Nederland Ontdekt. Het supplement bevat veel goede ingrediënten, waaronder Calcium ascorbaat, een hoogwaardige vitamine, en onder meer Arginine, een semi-essentieel aminozuur.
Het product is glutenvrij, koosjer, Halal, niet genetisch gemanipuleerd en 100% Vegan.

Misverstand of Onduidelijkheid:


De term “Amino Alliance is onzin” kan voortkomen uit misverstanden of verkeerde informatie.
Het is essentieel om deze misleiding te ontkrachten door te wijzen op de wetenschappelijke basis en de voordelen van dit supplement.

Simpel gezegd heb je aandacht en bezoekers nodig op je site om je diensten en/of producten aan de man te brengen.
Sommige mensen in deze branche kiezen ervoor om die bezoekers te creëren door keer op keer  onrechtmatige klachten (vaak doelbewust) bij de RCC (Reclame Code Commissie) in te dienen. Vervolgens plaatst deze persoon de hele procedure en correspondentie van een RCC zaak, zowel op zijn website als op zijn Facebook pagina.
Uiteraard brengt dit een bepaalde aandacht met zich mee, aangezien de RCC een bekende organisatie is.
Echter het plaatsen van deze content gebeurd vaak om een alternatieve reden. Om veel verkeer naar de eigen website te leiden waar dan ook weer eigen producten verkocht worden. De melding dat een zaak (voorlopig) geschorst is wegens het overtreden van de reglementen van de RCC wordt niet gedeeld en ook niet wanneer een zaak verloren wordt of de tegenpartij niets hoeft aan te passen.

Op de site HappyHealthy.nl beschrijft oprichter Oscar Helmstäter tot in detail en ondersteund door ‘facts and figures’ hoe sommige mensen er alles aan doen om de publieke opinie op voorhand te beïnvloeden.
https://happyhealthy.nl/rob-van-berkel-reclame-code-misbruik

Wetenschappelijk Bewezen:

Amino Alliance is samengesteld met onder meer Calcium ascorbaat. Deze Vitamine-C heeft wetenschappelijk bewezen gezondheidsclaims door de  Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Het is belangrijk om te begrijpen dat Calcium ascorbaat aanzienlijke voordelen kan bieden voor verschillende aspecten van de gezondheid.

“Wetenschappelijk bewezen” verwijst naar het proces waarbij waarnemingen worden gebruikt om een hypothese of theorie te bevestigen (verificatie) of te ontkennen (falsificatie). Het is belangrijk op te merken dat geaccepteerde wetenschappelijke theorieën niet noodzakelijkerwijs worden verworpen bij het eerste tegenbewijs. Een verandering in theoretisch perspectief wordt een paradigmaverschuiving genoemd.
Wetenschappelijk bewijs wordt verkregen door het opzetten van vergelijkende studies, waarbij grote groepen mensen die een bepaald kenmerk vertonen, worden vergeleken met even grote groepen mensen die het kenmerk niet vertonen. In tegenstelling tot wiskundig bewijs, geeft wetenschappelijk bewijs niet aan of iets waar of onwaar is. Wetenschappelijke theorievorming leidt slechts tot werkbare modellen van de waargenomen werkelijkheid. De kracht van de wetenschappelijke benadering zit in de ontwikkeling van deze modellen.
Het is ook belangrijk om te begrijpen dat wetenschap een continu proces is. Alles kan telkens weer opnieuw in vraag gesteld worden. Pas als aan al die voorwaarden voldaan is, kan je zeggen dat iets wetenschappelijk bewezen is.

Wetenschappelijk onderzoek wordt wel geacht volgens een formeel proces te verlopen zoals de empirische cyclus, maar zoals Thomas Kuhn betoogde, is dit niet historisch adequaat. Individuele wetenschappers hebben dan ook verschillende werkwijzen: sommigen vertrouwen op inspiratie, intuïtie en inzicht, anderen zijn zeer systematisch in hun onderzoek. Bij het doen van wetenschappelijk onderzoek wordt vaak, zeker aanvankelijk, opportunistisch gewerkt door van alles te proberen of het werkt, waarna toetsing aan strenge criteria later volgt. In de publicatie van de resultaten moet de gevolgde werkwijze altijd rationeel verantwoord worden. De gevolgde wetenschappelijke werkwijze wordt mede bepaald door de mores binnen het betreffende wetenschappelijk vakgebied, door de (politieke) context, en door (economische) druk op de wetenschapper.

Em. Prof. Dr. Arne van der Gen

Ook onder de wetenschappers zijn er enorme verschillen. Niet veel hebben zoals Em. Prof. Dr. Arne van der Gen meer dan 200 artikelen geschreven voor wetenschappelijke publicaties. Hij is daarbij nog eens eigenaar van 8 patenten. De relatie tussen Em. Prof. Dr. Arne van der Gen en Amino Alliance is daarom iets om trots op te zijn.

Echte Gebruikerservaringen:

 

 

Het benadrukken van echte ervaringen van gebruikers die daadwerkelijk positieve resultaten hebben behaald met Amino Alliance kan helpen om de misleidende perceptie tegen te gaan.

Op de site https://nederlandreview.nl wordt Amino Alliance met een gemiddelde van 8.8 gewaardeerd door gebruikers. 91,3 % geeft aan zo tevreden te zijn dat ze het product opnieuw zouden bestellen.
De recensies zijn dan ook nagenoeg allemaal positief.
Zo schrijft Mw. P. Kooper bijvoorbeeld het volgende; Ik heb meer energie en een betere concentratie
En Jolanda; Voorheen voelde ik me nooit uitgeslapen en nu ben ik meteen fit en energiek.

En Wilma: Ik gebruik het nu 3 weken en ik merk dat mijn rimpels / grove lijnen in mijn gezicht nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Betrouwbaarheid en Ondersteuning:

 

 

Amino Alliance gebruikt essentiële en semi-essentiële amino zuren

Daarnaast wordt Calcium ascorbaat gebruikt. Deze Vitamine-C heeft wetenschappelijk bewezen gezondheidsclaims door de  Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). Daarnaast levert het 19% van de referentiewaarde (80 mg) van de hoogwaardige Vitamine Calcium ascorbaat. Dit voldoet aan de minimaal 15% die benodigd is voor de toegestane gezondheid claims.

Arginine is een semi-essentieel aminozuur een van de bouwstenen van het aanmaken van eiwitten in het menselijk lichaam. Arginine zit veel in chocolade, pinda’s, champignons, diverse zaden en noten en in graanproducten.

Lysine is een essentieel aminozuur en zit onder andere in kaas, eieren, melk, vlees, witte en bruine bonen, gevogelte en tarwe.

Glutamine is een essentieel aminozuur en komt in de voeding voor in de vorm van glutaminezuur. Wei-eiwit, vlees, vis, bonen en noten zijn rijk aan glutaminezuur.

Isomaltulose. Dit is geen aminozuur maar het heeft wel een belangrijke eigenschap. Het is een polyol (zoetstof) die hoofdzakelijk om zijn suikerachtige fysische eigenschappen wordt gebruikt.

Porties per zak: 32 zakjes (maand) of 96 zakjes (kwartaal)
Portiegrootte: 8,49 gram (1 zakje)
Per zakje % dagelijkse waarde
Koolhydraten: 4.3 gram 1,6% *
Calorieën: 32,4
Ingrediënten: 8,49 gram

Amino Alliance  is gebaseerd op de dagelijkse voedingswaarden van 2000 calorieën.
Het is geen vervanging voor een gevarieerd dieet. Wel een aanvulling.

Dr. Maarten Klatte beaamt dit, en kan uit hoofde van zijn expertise, en eigen ervaring met het voedingssupplement Amino Alliance, dit product, aanbevelen.
Na een reguliere arts opleiding deed Dr. Klatte eerst 5 jaar wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Algemene Ziekteleer o.l.v. Prof. Marco de Vries (Erasmus Universiteit Rotterdam). Het ging hier om onderzoek naar de invloed van onze wil of intentie op genezingsprocessen.

Vervolgens participeerde hij enkele jaren in het onderzoek gerichte “Instituut voor Ecologische Gezondheidszorg”, geleid door de artsen Rudy Rijke en Joke de Vries. Ook hier ging het niet in de eerste plaats om ziektebestrijding maar veel meer om gezondheidsbevordering en vooral ook om innerlijke ontwikkeling. Van “slachtoffer” naar “deelnemer”.

In 1983 startte hij een algemeen medische praktijk met het accent op leefstijlgeneeskunde en preventie.
De meeste mensen weten tegenwoordig vrij goed wat ze zouden kunnen doen om hun gezondheid te bevorderen, maar ze brengen dit vaak niet in praktijk. Ingeslepen en vaak hardnekkige gewoonten sturen ons gedrag. Veelal zijn we ons niet bewust van de verborgen weerstanden die een gezonde leefstijl saboteren. Om die reden richt hij zich nu mede op de rol van bewustzijn bij gezondheidsbevordering.
In de uitzending van Business Class legt Maarten Klatte duidelijk uit waarom het supplement Amino Alliance verre van onzin is, en al helemaal niks te maken heeft met kwakzalverij.

 

Conclusie

Hoewel “Amino Alliance is onzin” een veelgebruikt zoekwoord lijkt te zijn, is het belangrijk om de waarheid achter dit supplement te belichten. Amino Alliance biedt wetenschappelijk onderbouwde voordelen en heeft echte gebruikers geholpen om positieve resultaten te behalen. Door de misleidende perceptie te ontkrachten, kunnen mensen de werkelijke voordelen van Amino Alliance ontdekken