Tips

Fitter in slechts enkele minuten per week!

De eerste stap op weg naar een gezonder lichaam is vaak het moeilijkst. Wij hebben een manier gevonden die deze stap makkelijker maakt. We hebben het niet bedacht maar zijn een aantal professoren online tegengekomen die een training van 1 minuut per week als goede eerste stap zien.

Kan je met 1 minuut per week iets verwachten?
Het antwoord is 100% JA!

Intermitterend vasten met verrassende resultaat

Vasten is eigenlijk een oeroude, verwaarloosde functie. De moderne voedingsindustrie maakt het mogelijk dat we deze lichaamsfunctie niet activeren door als we “honger” hebben iets uit de koelkast of broodtrommel te grijpen. Of nog erger, even een “snack” onderweg. Dit heeft duidelijk geen goede invloed op onze gezondheid. We zien dan ook dat bevolking steeds dikker wordt, aan meer ziektes leidt en duidelijk minder gelukkig is.

Meditatie

Mijn persoonlijke ervaring met meditatie begon in 2006, in North Fork, California. Het was echter niet de eerste keer dat iemand mij over de belangrijke voordelen van meditatie vertelde. Tijdens zijn bezoek in 1999 raadde Steve Jobs mij hiermee te beginnen.  Steve was met zijn familie bij ons op bezoek in Kauai en besteedde minimaal één uur per dag aan de Zen Meditatie en Transcendentale vorm van meditatie.

Een verhaal over voeding

We gaan het hier niet hebben over wat je wel en niet mag eten maar meer over proporties. Iederen weet, bewust of onbewust, dat de werking van wat we eten direct verbonden staat met hoe we ons voelen en de uitwerking op onze gezondheid. Ondanks de gemakzucht die veel te vaak de boventoon voert, weten de meeste mensen dat het lichaam niet ontworpen is om kunstmatig geproduceerde voeding te consumeren. We hebben ook allemaal wel eens te veel gedronken en gegeten van iets wat bekend staat om de negatieve invloed die dit op ons lichaam heeft.