Fitter in slechts enkele minuten per week!

De eerste stap op weg naar een gezonder lichaam is vaak het moeilijkst.

Wij hebben een manier gevonden die deze stap makkelijker maakt. We hebben het niet bedacht maar zijn een aantal professoren online tegengekomen die een training van 1 minuut per week als goede eerste stap zien.

Kan je met 1 minuut per week iets verwachten?
Het antwoord is 100% JA!

Push ups tegen hart- en vaatziekten

Tijdens deze studie waar ruim 1000 brandweermannen van tien verschillende brandweerkazernes in Indiana (Verenigde Staten) aan meededen werd een belangrijke ontdekking gedaan. De arts onderwierp de brandweermannen die meededen ook aan een uitgebreid lichamelijk onderzoek. In de tien jaar dat het onderzoek liep, kwam naar voren dat mannen die meer dan veertig keer konden opdrukken na tien jaar 96% minder hart- en vaatziekten hadden dan mannen die er minder dan tien kunnen.

De oefening

We blijven niet theoretisch praten maar gaan gelijk de praktijk in. Wanneer je op een kleine afstand van de dichtsbijzijnde muur of deur gaat staan en je handen daar tegen plaatst op schouderhoogte. Neem een dusdanige afstand dat je de druk op je armen voelt en duw je 1 keer van de muur af tot je rechtop staat. Herhaal dit nog 9 keer en je Workout voor deze week zit er op. Heb je het binnen een minuut gehouden, goed zo je eerste prestatie!

En we zijn niet sarcastisch, dit is echt de start van iets moois. De drempel was niet hoog, iedereen kan op deze manier starten. Plan nu een tijd in voor de volgende week, bijvoorbeeld in de ochtend na je ontbijt. Mag ook na het douchen want we gaan niet zweten.

Gaat het lukken om 1 keer in de week deze oefening te doen? Het is namelijk wel belangrijk dat je dit aan jezelf beloofd want het is het begin van iets serieus, namelijk de spieropbouw van je lichaam. Een gezonde geest zit beter in een gezond lichaam. Week 2,3 en 4 mag je gebruiken om langzaam de druk op je armen wat op te voeren. Pak aan het eind van de eerste maand bijvoorbeeld de rand van het aanrecht en na 2 maanden de rand van het bankstel. Vanaf hier laten wij het los. Je hebt nu namelijk de discipline opgebouwd om wekelijks een afspraak met jezelf na te komen. Er gebeurt nu ook iets in je lichaam. Je voelt dezelfde of de volgende dag dat je armen wat vermoeid aanvoelen, er is een proces van groei gaande. Je zult merken dat je eigenlijk geen week meer wilt wachten om je oefeningen te doen en je mag dan ook 1 of 2 dagen eerder beginnen of je gaat het aantal push ups (die het inmiddels zijn geworden) verhogen.

Zoals we al eerder aangaven, hier laten we het los. Je kan dit zelf het beste aanvoelen. Blijf echter rond de 1 of 1,5 minuut zitten ga niet overdrijven het is echt genoeg. Wil je nog iets extra’s doen dan kan je de armen rekken. Ideaal zou een rekstok zijn die je tussen de deur ophangt. Ga je niet optrekken maar ga gewoon staan en laat het gewicht aan je armen hangen. Je kan je voeten gewoon op de grond laten staan. Voor de echte Die Hards kan er na verloop van tijd een extra minuut in de week worden bijgepakt om een andere spiergroep te trainen. Hou hier wel een paar dagen tussen. Dus op bijvoorbeeld dinsdag de armen en op vrijdag de buikspieren. Dit is een belangrijke spiergroep voor de ondersteuning van je hele lichaam. Ook hier weer met een paar bewegingen beginnen en langzaam opbouwen. Na afloop plat op je rug gaan liggen en jezelf lang maken om de buiksprieren te rekken.

Gegarandeerd resultaat.

Je lichaamshouding wordt beter en je beseft het belang van een gezond leven. Als je de namen van de professoren wilt weten Google maar even op 1 minuut work out met de toevoeging professor. Er worden diverse boeken aangeboden met een uitleg over de wetenschappelijke onderbouwing maar het belangrijkste staat hier al boven.

Besef dat het kan!